Tortul Nuntii !

11 martie 2020

 

    Tortul de nuntă, după cum sugerează și numele, este un desert servit la nunți. Acesta este de obicei de culoare albă,dar poate avea și alte culori sau gusturi diferite.

 

 

 

     Sa alegi tortul de nunta poate fi una dintre cele mai dificile sarcini. Tortul este una dintre piesele de rezistență ale evenimentului și există tot atât de multe tipuri de tort de nunta pe câte tipuri de miri există, ceea ce face alegerea unuia singur, o misiune foarte dificilă.

     Pentru majoritatea cuplurilor, alegerea unui tort de nunta este o misiune dificila .

    Când incepeți sa planificați nunta dvs., veți decide destul de repede asupra unui stil care va place: elegant, rustic, boem, romantic, modern etc .Un cofetar profesionist va sti sa imbine stilul nuntii cu tortul nuntii .Un cofetar specializat in torturi va sti sa asculte fiecare cuplu si sa proiecteze designul tortului in functie de stilul si dorinta mirilor.

     Foarte importantă este  forma tortului, fiind preferat un tort rotund, clasic pentru petrecerile obisnuite și unul patrat sau hexagonal dacă nunta este una mai formală.
     Pentru nunțile mai neconvenționale tortul poate avea orice formă sau poate lipsi cu desavarșire și în locul acestuia să fie servite cupcakes sau macarons.

     Cele mai intalnite forme ale  tortului este de obicei rotunda sau patrata, cu toate că multe mirese au ales să meargă cu alte forme, cum ar fi inima, sau ovala, sau chiar să solicite să aibă un tort de nuntă în formă de castel. Numărul de etaje depinde de asemenea de tematica aleasa  si  de  locatia in care are loc evenimentul .Un tort cu trei etaje va parea mic  intr-un ballroom de mari dimensiuni  si un tort cu cinci etaje va arăta enorm într-o locatie intima .

     Din punct de vedere al servirii, iată câteva sfaturi. Pentru a obține mai multe porții, faceți un nivel de bază mai mare, creșteți dimensiunea fiecărui nivel.Pentru mai puține porții, scadeti numărul de etaje, reduceți dimensiunea acestora .

     Dacă la nuntă ai un meniu tradițional, e bine să alegi un tort simplu. Poți opta chiar pentru o variantă asemănătoare cu cea de tort făcut în casă. Dacă meniul este modern, atunci poți alege mai multe tipuri de cremă sau marțipan.

 

        

 

     Dupa alegerea formei la fel de important este alegerea continutului (umpluturii) daca iti doresti o umplutura fructata – de fructe de padure sau citrice, ori una mai somptuoasa, precum mocha sau ciocolata; acestea sunt tipul de ingrediente care fac diferenta in materie de gust. Optiunile exotice, de exemplu, precum fructul pasiunii, s-ar putea sa te coste mai mult asa ca, intreaba de la bun inceput cat de mult creste factura cu o astfel de alegere.  Alte cateva optiuni comune pentru umplutura sunt – cremele de fructe proaspete, mousse-urile si glazura de unt.

     Foarte important aici este sa sti aici in ce este specializat cofetarul cu care vei lucra . Unii cofetari se specializeaza in fondant, in vreme ce altii prefera glazura de unt. Altii le folosesc cu la fel de multa arta pe amandoua. Daca ti s-a pus pata pe un anumit tip de glazura, asigura-te ca cei pe care ii alegi pentru acest serviciu lucreaza cu ea.

     Anotimpul in care va avea loc evenimentul este un factor important in alegerea tortului. Dacă nunta are loc primăvara sau vara poți opta pentru un tort cu fructe, cu o compoziție lejeră, poate chiar un tort de înghețată.Dacă faci nunta toamna sau iarna, poți alege compoziții mai sofisticate: ciocolată, creme sau blaturi mai consistente.

     In privinta marimii tortului, si aici lucrurile s-au schimbat putin, in ideea in care daca este vorba de un eveniment mare, peste medie ca si numar de invitati, se face de regula un tort cu 3-4 etaje maxim, iar restul cantitatii de tort este pregatita direct in tavi gata si usor de feliat.

     Nu cu mult timp in urma, se cam purtau torturile macheta, mari, impunatoare si foarte false. Acestea se foloseau si in cazul evenimentelor mai mici, cand ar fi fost destul de evident ca tortul adevarat nu ar avea cum sa fie asa mare.

 

          

 

     Da, vrei ca tortul tău să arate uimitor, dar asta nu este suficient  , el trebuie să aibă și un gust fabulos! Cei mai mulți producători profesioniști de torturi de  nuntă va pot  oferi  o degustare in cadrul careia sa vedeti si  sa gustati mai multe sortimente.  Majoritatea producătorilor de prăjituri de nunta  adoră oportunitatea de a încerca noi combinații de arome.

 

     Cei mai mulți producători de prăjituri de nuntă vor livra tortul direct la locatia in care va avea loc evenimentul. Asigurați-va ca acest serviciu este inclus în costul tortului!

     In speranta ca ti-a placut acest articol,  un like si un share pe facebook ne-ar fi de ajutor.

     Si nu uita orice petrecere are nevoie de un SuperDJ!

 

 

Suna-ne