Ce este un DJ de Nunta ? Un SuperDJ !!!

4 februarie 2016

 

 

            Dj – este abrevierea de la disc-jockey,  este o persoana care pune muzica in cadrul unui eveniment , sau pentru un public tinta .Dj-ul selecteaza piesa dupa piesa astfel incat sa creeze un mix .Tehnologia a facut posibil ca dj-iul  sa-si poata selecta tempo-ul muzicii astfel incat sa faca trecerile dintr-o piesa in alta pastrand un ritm constant .

 

            Initial termenul de disc provenit din engleza se referea la vinil, actual termenul de Disc-Jockey se refera la aceea persona care playeaza muzica de pe orice format , vinil , compact disc (cd) ,mp3 player , laptop .

 

            Titlul "DJ" este, de asemenea, utilizat în mod obisnuit de catre DJ-ei în fata numelor lor reale sau  pseudonime(nume de scena)  ca un titlu pentru a desemna profesia lor .

 

            Exista mai multe tipuri de disc- jockey: DJ-ei de radio , DJ club sau discoteci,Dj Nunta , la petreceri, sau chiar pe stadioane.

 

            DJ-ul de nunta: este acel Dj care ofera  serviciile sale la astfel de ceremonii.In general Dj-ul de nunta ofera odata cu serviciile sale si sistemul de sonorizare adecvat petrecerii .

 

            Dj-ul de nunta poate reda o varietate mare de muzica ,care se potriveste perfect unui astfel de eveniment.Dj-ul de nunta trebuie sa fie un fin psiholog si sa se adapteze perfect cerintelor clientului .

 

             Dj-ul de nunta este un bun coordonator  , el va conduce evenimentul de la un capat la altul punctand momentele importante.  In atributiile lui intra atat sa  asigure buna dispozitie a invitatilor dar si sa  tina legatura cu ceilalti prestatori de servicii implicati .

 

             Dj-ul de nunta  trebuie sa aiba o vasta cultura muzicala .Nuntile sunt petreceri care reunesc oameni de diverse varste si provenind din diverese categorii sociale .Adaptabilitatea si experienta sunt atuuri principale pentru un dj de nunta . 

 

            Dj-ul de nunta  trebuie sa fie un superdj !!!

 

          . 

                 

                  Echipamente folosite de un Dj de nunta

 

              1.Sistemul de sonorizare :Un sistem de sunet este folosit  pentru amplificarea sau difuzarea înregistrarilor (de exemplu, sistem audio portabil, ) .

 

    

 

               2.Mixerul audio :Un mixer  de DJ,  este un mixer audio(cu 2 sau 4 canale)  de obicei echipat cu un cross-fader utilizat pentru a merge lin de la o melodie la alta, utilizând doua sau mai multe dispozitive de redare;

 

                                     

 

               3.Surse de redare : Pick-up-uri , Cdplayere  sau mp3 playere,  pot fi surse de redare .In era digitala Mackbook-ul impreuna cu un soft de redare a muzicii a devenit cel mai des utilizat .

 

                         

 

                 4.Discografia : Discografia sau muzica efectiva poate fi pusa pe diverse suporturi  (de exemplu, discuri de vinil, CD-uri, fisiere media de calculator, etc.)

 

                 5.Castile : Castile sunt folosite pentru a asculta o înregistrare în timp ce cealalta înregistrare este difuzata publicului, sau pentru a asculta ambele înregistrari simultan si a le putea corela intr-un mix .

 

                                                         

 

                 6.Microfonul :Optional, microfonul este necesar  DJ-ului sa poata vorbi cu publicul sau poata face anunturile necesare .La Dj-ul de nunta un microfon este un must-have .

 

                                              

 

                 7.Soft-uri dedicate .Printre cele mai populare soft-uri pentru mixaj sunt Traktor si Serato .

 

 

                  Daca ti-a placut articolul si doresti mai multe informatii scrie-ne pe adresa :office@superdj.ro

 

 

 

Suna-ne