Iluminatul arhitectural

Iată un secret: in ziua nuntii, pt ca amintirile sa dureze o viaţă întreagă, cautarile nu încep cu rochia miresei si se termina cu fotograful. Asta pentru ca nimic nu este mai fascinant decât iluminatul arhitectural din locatia in care va avea loc evenimentul. Mai mult decât orice alt aspect iluminatul arhitectural stabileşte tonul şi starea de spirit a invitatilor accentuand povestea voastra de dragoste si sentimentul de sarbatoare. Un design de lumini personalizat cu atentie pentru nunta ta, iti va da siguranta unui eveniment perfect decorat si sincronizat de la inceput pana la sfarsit.

Iluminat arhitectural exterior

Daca evenimentul are loc intr-un palat sau o sala de evenimente este recomandat un iluminat arhitectural exterior pentru a pune in evidenta intrarea si a face mai spectaculasa primirea invitatilor. Astfel cu ajutorul luminilor se pot scoate in evidenta anumite elemente arhitecturale ale locatiei, sau poti infrumuseta peisajul iluminand diverse elemente de decor (arbusti, ornamente florale). Atentie pentru ca efectul sa fie mai cat mai puternic iluminatul arhitectural exterior este recomandat pentru evenimentele care incep mai tarziu(dupa ce se insereaza).

Iluminat arhitectural interior

Este foarte important pentru atmosfera evenimentului ca lumina din sala sa fie in ton cu tematica petrecerii si elementele de décor folosite. Prima recomandare pentru un iluminat arhitectural de interior este sa se realize conturul locatiei. Astfel luminile arhitecturale se monteza la baza peretilor, colorand intreaga suprafata a acestora. Lumina poate fi controlata, putandu-se obtine aproape orice culoare iti doresti in ton cu aranjamentele din sala.

Pentru un efect mai spectaculos al iluminatului arhitectural, luminile se pot monta in spatele unor drapaje realizate de decorator. Acest lucru face sa creasca in intensitate efectul lor, aducand un strop de magie evenimentului.

Cu lumini

Console de mixaj Console de mixaj

Fara lumini

Console de mixaj Console de mixaj

In functie de locatie luminile arhitecturale, pot fi folosite pentru a pune in evidenta anumite elemente de arhitectura: stalpi, coloane sau basoreliefuri.

Elementele de arhitectura ale locatiei vor capata viata folosind o trecere fina prin mai multe tonuri de culoare. Astfel luminile arhitecturale folosite pot fi programate ca la un interval de timp acestea sa-si schimbe culoarea alungand monotonia si, adugand un plus de personalitate locatiei. Aici tehnologia de ultima generatie isi face simtita prezenta astfel se pot stabili de la inceput absolut toate nuantele de culoare pe care le doresti, cat si perioada de timp la care sa aiba loc trecerea. Acest lucru este folositor pentru o sincronizare perfecta dintre momente din cadrul evenimentului si decorul locatiei.

Iluminat arhitectural si nu numai

Uneori, din nefericire unele sali de evenimente pot avea anumite particularitati nedorite, sau pot avea anumite elemente care nu iti plac spre exemplu un tapet inestetic, sau nu se incadreaza in tema petreceri tale. Ei bine, avem si o veste buna: cu ajutorul luminilor poti crea diverse efecte cu ajutorul carora pot fi estompate aceste mici deficiente.

Iluminat artistic si gobo-uri personalizate

E foarte important ca fiecare petrecere sa aiba o anumita tematica. Aici poti opta pentru un anumit stil,  de la cel clasic pana la cele mai fanteziste ideei create de tine. Pentru iluminat poti folosi gobo-uri personalizate, aceste sunt niste tipare confectionate dupa un model (schita, desen) care se monteza in echipamentele de iluminat (moving-headuri, logo projectoare) si care proiecteza imaginea respectiva pe pereti, tavan, podea.

Exemple de utilizare a gobo-urilor: numele mirilor, mesaje de "La multi ani", " Casa de Piatra" sau diverse alte desene: fluturasi, pestisori, flori, etc. In creearea si utilizarea acestor efecte nu esti limitat decat de propria imaginatie. Mai mult de cat atat iluminatul de acest tip este un mod perfect de decor fara a sacrifica spatiul in care se desfasoara evenimentul.

Suna-ne