Prevede posibilitatea de aparitie a ploii sau a altor fenomene meteo nefavorabile. Trebuie sa ai la dispozitie o locatie acoperita de rezerva Asigura-te ca ai corturi, prelate si/sau mese cu umbrele pentru a va proteja invitatii si echipamentul de temperaturile extreme, lumina soarelui, aversele usoare de ploaie.
E recomandat sa nu dai cu parfum sau apa de colonie, deoarece insectele sunt atrase de unele mirosuri. Foloseste lumanari care sa te ajute sa tii la distanta, mai ales dupa caderea intunericului.
Vantul poate constitui o problema majora pentru petrecerile in aer liber. Foloseste decoratiuni grele,servetele si fete de masa care sunt putin probabil a fi luate de vant si date la o parte, si fixeaza sau prinde orice poate fi fixat.
La nuntile in aer liber, voalul miresei zboara in directia vantului. De aceea in timpul ceremoniei, mireasa va prefera sa stea in directia de bataie a vantului in spatiul aflat intre persoana care o insoteste si sotul ei.
Tortul miresei poate fi de asemenea in pericol intr-o zi cu vant. Vantul poate rasturna un tort inalt cu mai multe etaje. Deasemenea, fata de masa de pe masa tortului poate sa fie luata de vant si sa loveasca tortul, de aceea foloseste obiecte grele pentru a o fixa, si a te feri de asemenea neplaceri.
Miresele trebuie sa fie atente la lungimea trenelor (daca au) daca ele vor calca prin noroi, asfalt, pietris sau aschii de lemn.
Unele locatii in aer liber au vecini care se plang daca aud vreun zgomot de la petrecere (muzica, oameni galagiosi, sticle sparte pe ciment, motoare si usi de masini, stranuturi). Multe din aceste locatii au restictii nerezonabile privind volumul sunetului, care pot afecta buna dispozitie a participantiilor la evenimentului respectiv.
Verifica restrictiile privind volumul muzicii daca aceasta este in interesul tau.Daca e posibil invita-ti toti vecinii la petrecere, astfel ei nu vor mai chema politia sa se planga de zgomote daca se vor distra ei insisi la petrecerea ta.