SUGESTII ȘI SFATURI DE ARANJARE LA MESE A INVITATILOR

25 mai 2023

   Răspunsurile de la invitatii au sosit, ati aflat numarul total si  ziua cea mare se apropie. Simplul gând ca cea mai apropiată și dragă persoană va fi alaturi de voi aduce atât de multă bucurie... până când ajungeti să planificați aranjamentele la mese!

   La început, pare simplu – la urma urmei, cât de greu poate fi îndrumarea adulților cu un scop comun?

   Bine ați venit la una dintre cele mai mari piese ale puzzle-ului in planificarea unei nunții.
  Familiile voastre se vor aștepta sau vor avea nevoie de o masa din primul rând? Ce zici de acei colegi de muncă care nu vor cunoaste pe nimeni? Aveti copii la nunta?
   Iată câteva sugestii și sfaturi atunci când vine vorba de aranjarea invitatilor la mese în ziua nunții.

Aranjarea salii

   Discutați cu coordonatorul locației sau cu organizatorul de eveniment și verificati planul pentru spațiul dedicat meselor si ringului de dans. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți dimensiunile camerei, împreună cu elementele importante, cum ar fi locul în care sunt poziționate băile și barul, photobooth-u etc.

Forme și dimensiuni de mese

   Îți vei așeza oaspeții la mese lungi, rotunde sau pătrate? Înțelegeți configurațiile mesei și ce fel de senzație vreti sa oferiti la nunta. Odată ce v-ați dat seama câți pot sta la fiecare masă, puteți înțelege cate mese sunt necesare. Merită să rețineți că stilul dvs. de catering va avea  impact asupra acestei alegeri.

Prezidiu

În mod tradițional, cuplul se așeazat la propria masă alaturi de nasi, dar tradiția nu se mai aplică la planificarea nunții - este ziua voastra, voi decideti. De acolo pot fi luate decizii cheie în ceea ce privește familia, colegii de muunca și nu numai.
Poziția perfectă
Luați o decizie cu privire la modul în care vor fi așezați invitatii. Veți aloca un loc desemnat sau le veți da un număr de masă și ei pot decide cum sunt așezați la masă? Poate veți opta pentru locuri libere, unde toată lumea alege pur și simplu unde va sta noaptea? Dacă oaspeții tăi sunt invitați să-și aleagă singuri locurile, munca ta aici este gata, ca și pentru ceilalți, citiți mai departe!

 

Denumirea meselor

Scoateți lista și numerotați sau denumiți mesele! Acest lucru vă asigură că oaspeții dvs. pot identifica masa când sosesc. Restaurantul/locatia le poate proiecta pentru dvs. Unor cupluri le place să se distreze cu lista și își numesc mesele după locurile în care au călătorit, festivalurile preferate la care au participat sau chiar melodiile care sunt speciale pentru amândoi.

 

Grupați-vă invitații.

Scoateți foaia de calcul Excel și grupați-vă invitații pe categorii. Categoriile pot fi familie, prieteni (gândiți-vă la copilărie, școală, călătorie, universitate), colegi de muncă etc. Odată ce aveți aceste categorii, începeți să le împărțiți la mese în funcție de numărul de locuri. Așezând oaspeții cu oameni pe care îi cunosc, îi ajută să se simtă confortabil în prezența celuilalt.

Sensibilitate și strategie.

În timp ce unele mese s-ar putea reuni cu ușurință, în acest moment poate fi necesar să fii puțin strategic cu plasarea oaspeților din diverse motive. Fiți sensibil la relațiile dintre oaspeți (adică, cupluri divorțate). Încercați să plasați oaspeții cu oameni cu care se înțeleg pentru a evita orice frustrare. Deși s-ar putea simți ca o bătaie de cap, va merita pe termen lung. În același timp, nu trebuie să rămâneți strict la categoriile pe care le-ați creat atunci când plasați oaspeți. Unii oaspeți înfloresc într-un mediu social, așa că nu ezitați să-i amestecați printre mese și să le permiteți să construiască noi prietenii pe parcurs.

Luați în considerare nevoile oaspeților dvs.

Acum ți-ai plasat toți oaspeții pe mesele alocate. Întoarceți-vă la planul initial și începeți să hotarati unde vor fi amplasate mesele. Oaspeții cu mobilitate redusă ar putea fi mai bine plasați mai aproape de băi, ieșiri și culoar. Copiii ar putea fi mai bine plasați departe de muzica tare etc. Luați în considerare nevoile oaspeților dvs., astfel încât să vă asigurați că sunt confortabili cu aspectul planului de etaj.

 

Indiferent de tipul de aranjare pe care îl alegi, asigură-te că ai suficiente scaune pentru toți oaspeții și că există suficient spațiu între mese pentru ca aceștia să se deplaseze confortabil. De asemenea, poți adăuga elemente decorative, cum ar fi aranjamente florale, lumânări sau decorațiuni tematice, pentru a crea o atmosferă plăcută și invitanta.

Crredit foto: Pinterest

Suna-ne