Muzica Reggae !

7 mai 2020

    Reggae este un gen muzical dezvoltat prima dată în Jamaica spre sfârșitul anilor 1960. Desi muzica reggae poate nu sa nu reprezinta o alegere a voastra .Totusi multe din piesele acestui gen musical se potrivesc evenimentelor de vara sau care au loc in spatii deschise

    Asa cum spuneam si in alte articole este important ca muzica din cadrul unui nunti sa fie nu numai pe gustul mirilor dar si pe gustul invitatilor .In marea majoritate nuntiile includ invitatii de diverse varste , culturi si stiluri de viata  ,deaceea o muzica de nunta excelenta trebuie sa formeze conexiuni si sa distreze un grup de oameni cu gusturi muzicale diferite .

 

    Indiferent dacă este o oră de cocktail sau o petrecere de dans, reggae este un gen înălțător și surprinzător de versatil pentru o nuntă. A fost numit un ca fiind  „limbaj universal” de către amatorii de muzică și, a fost gustat  mase de oameni  din toate mediile culturale. Mai mult, influența reggae poate fi găsită în hit-urile pop, inclusiv melodii ale The Police, Blondie, Rihanna, Estelle și multe altele.

    Cuvântul reggae ca termen muzical a apărut pentru prima dată în presă odată cu hitul rocksteady din 1968 "Do the Reggay" al formației The Maytals, dar era deja folosit în Kingston, Jamaica ca și nume al unui dans mai lent și stil de rocksteady.

    Reggae este un stil care își are originile în dezvoltarea stilurilor ska și rocksteady, cu un tempo în general mai lent decât cel al ska și rocksteady. Reggae de obicei are accentul pe a 2-a și a 4-a bătaie din fiecare măsură, având 4 bătăi pe măsură.

    Reggae este adesea asociat cu mișcarea Rastafari, o influență importantă asupra multor muzicieni reggae importanți încă de la începutul său. Tematica versurilor e foarte diversă, incluzând iubirea, credința, relațiile, sărăcia, nedreptatea și alte probleme sociale.

    Cuplurile care aleg ca Dj nunti sa foloseasca melodii reggae sunt intotdeauna mulțumite de reacția oaspeților.

    Vedeți mai jos cateva propuneri cu melodii reggae - atât noi, cât și vechi - care vor funcționa excelent pentru nunta voastra

 

 “Boom Shack-A-Lak” – Apache Indian

 

“Lottery Spin” – Zap Pow

 

“Cupid” – Amy Winehouse

 

“Magnificent” – Estelle ft. Kardinal Offishall

 

“Can’t Keep I Down” – Stephen Marley

“La-La (Means I Love You)” – Alton Ellis

“Baby I Love Your Way ” – Big Mountain

“Many Rivers To Cross” – Jimmy Cliff

“Hold You (Hold Yuh)” – Gyptian

“No Games” – Serani

“I’m Still In Love” – Sean Paul ft. Sasha

“Hot Steppa” – Ini Kamoze

“Sweat (A La La La La Long)” – Inner Circle

“Hot Hot Hot” – Crossfire

“Pon de Replay” – Rihanna

“Letting Go (Dutty Love)” – Sean Kingston ft. Nicki Minaj

Suna-ne