Lumini pentru o nunta de vis !

15 februarie 2020

 

     Desi,  despre acest subiect am mai scris si alte articole , alegerea luminilor perfecte pentru evenimentul tau va fi intodeauna un subiect de actualitate .Iluminarea potrivită poate crea o serie de experiențe pentru tine și oaspeții tăi, în funcție de stilul și personalitatea ta.

   

 

     Am atras câteva dintre opțiunile noastre de iluminare a locației, ca exemple pentru a va ajuta să alegeți iluminatul care să stabilească tonul pentru nunta dvs.!

     Si pentru ca  luminile determina starea de spirit a invitatilor si accentueaza trairile este bine sa definim cele mai importante lumini utilizate .Si nu uita importanta efectelor de lumina au ca rezultat final relaxarea si producerea unui divertisment de calitate .

     Iluminatul arhitectural

     Iluminatul arhitectural este o modalitate de a accentua anumite aspect ale salii in care are loc evenimentul .De asemenea iluminatul arhitectural poate ascunde anumite imperfectiuni ale locatiei . Iluminatul arhitectural nu trebuie confundat cu iluminatul ringului de dans .

     Iluminatul arhitectural stabileste starea de spirit generala a  evenimentului dar de asemenea va ajuta sa integrati tematica evenimentului adaugand diverse culori .

     Si daca tot veni vorba despre culori , cele mai populare sunt :magenta , rosu , albastru si verde care credem noi va fi culoarea acestui an datorita ideii de prospetime care o aduce .

         

     Fallow –spot –ul sau Lumina de urmarie

     Fallow- spotul este o lumina de teatru si este folosita pentru iluminarea unui obeiect sau a unor persoane ce se doresc a fi scoase in evidenta. De obicei ,  fallow- spot-ul  se monteaza pe un trepied inalt astfel incat raza lui sa  cada de sus in jos .   Follow spot-ul sau tunul de urmarire ajuta foarte mult videografii si fotografii sa decupeze personajele principale de restul .

     Cum este folosit in cadrul unei nunti ? Primul dans al mirilor este momentul cel mai important din cadrul nuntii tale. Pentru a veni in ajutorul tau am creat urmatorul efect: Inchipuie-ti toate luminile stinse in sala. Apoi dintr-o data, o singura lumina (proiector - fallow spot) care va decupeaza de restul decorului. Lumina va urmareste pe tot parcursul dansului, concentrand toata atentia invitatilor asupra voastra.Iar daca alaturi de acesta vei adauga si fum greu atunci primul dans va fi cu adevarat spectaculos .

     

         Moving-head-urile luminile pentru ringul de dans .

     Moving-headurile sunt niste lumine inteligente extreme de complexe . Termenul de lumina inteligenta este folosit pentru echipamentele ce produc raze de lumina pentru evenimente, petreceri sau scena si sunt cele ce pot fi controlate cu ajutorul comenzilor de lumini, via DMX. Aceste lumini inteligente au mecanisme automate ce permit echipamentului sa se miste atat in plan inclinat cat si in plan orizontal si ajuta la crearea unor efecte complexe de culori si lumina.

         

     Exista 3 tipuri de moving head-uri  : moving head wash , moving head spot , moving head beam.Acesti 3 termeni (wash, beam sau spot) fac referire la tipul de lumina pe care il produce un echipament, diferenta intre ele fiind unghiul de proiectie si modalitatea de dispersie a razelor.

     Moving head-urile de tip wash au cel mai mare unghi de proiectie si sunt folosite pentru a umple cu lumina o incinta sau pentru a pune in evidenta un obiectiv .Moving head-urile de tip wash sunt folosite si pentru a  da o pata de culoare . Luminile wash spre deosebire de cele spot sau beam nu creaza coloane de lumina bine definite, iar in contact cu suprafata de proiectie, marginile sunt blurate si imprecise.

         

     Moving-head-urile spot  pot fi folosite pentru a crea o multime de efecte, de la mix-uri de culoare, la proiectii gobo, strobo si prisme . Moving head-urile de tip spot creaza un show aparte datorita efectului sau principal de proiectie a gobo-urilor, insa si efectul atmosferic creat impreuna cu hazer-ul sau fum este de senzatie. Moving-head-urile de tip spot au intrat in industria nuntilor si datorita faptului ca pot avea gobo-uri personalizate.Asftel moving-head-urile de tip spot pot folosi gobo-uri pentru a proiecta monograme cu numele mirilor sau gobo-uri cu tematica evenimentului .Acest tip de moving head este cel mai des folosit datorita numeroaselor optiuni care le ofera.

            

     Moving-head-urile  beam  sunt  echipamente performante cu un unghi de deschidere foarte mic, creaza o lumina foarte bine concentrata cu unghi foarte inchis chiar si la distante mari. Acest echipament produce o raza foarte ingusta, iar efectul este obtinut prin concentrarea unei cantitati mari de lumina pe o suprafata mica de contact. Efectul este asemanator cu cel dat de o raza laser, insa nu de aceasi putere si la o scara mai mare. Luminile moving head de tip beam se pot observa foarte bine impreuna cu efectele de fum, raza creata semanand cu o coloana de lumina foarte densa si bine conturata, cu margini foarte bine definite. Acest tip de lumina este folosit pentru a se obtine un efect atmosferic aparte datorita evidentierii foarte bune a razelor de lumina in aer. Echipamentele de tip moving head beam incorporeaza functii de amestec de culoare, sunt prevazute cu gobo-uri si reprezinta un hibrid intre moving head-urile wash si spot. Sunt folosite cu precadere la evenimente unde inaltimea este suficient de mare pentru a putea genera efectele dorite, in cadrul evenimentelor cu muzica electronica (datorita miscarilor rapide si focusate) sau acolo unde se doreste un efect de raza ingusta, focusata.

          

     Laserele sunt cele mai puternice surse de lumină de pe Pământ. Folosind culori intense și fascicule precise, spectacolul de laser poate reprezenta punctual culminant al oricarui eveniment.

     Show-ul  de lasere este efectul cel mai spectaculos care poate fi folosit datorita ultimelor tehnologii  laser si  pot produce si afisa animatii si grafice  3 D sau texte de o calitate si o claritate ireprosabila  .

     Nunta este momentul unic in viata in care ar trebui sa aveti totul perfect organizat, de la rochiile de mireasa pana la invitatiile transmise invitatilor.In zilele noastre nu poti obtine ceva mai deosebit decat un spectacol laser la nunta ta.

         

     Imaginati-va atmosfera la nunta voastra, in care toti invitatii danseaza, discuta, mananca si zambesc in timp ce minunate raze colorate se raspandesc in toata camera, facand proiectii de inimioare, trandafiri, texte animate si alte imagini in legatura cu acest eveniment deosebit.

        Si nu uita orice petrecere are nevoie de un Super DJ

 

Suna-ne