De ce sunt importante efectele speciale !

21 august 2021

     Suntem in plin sezon de nunti  si creativitatea în rândul mirilor  când vine vorba de entertainment nu cunoaste limite . Ca specialisti in distractie vom vorbi in articolul  de azi despre cum se pot utiliza efectele speciale pentru a adauga factorul de wow .

 

     Fumul greu

     Este cel mai utilizat efect special din ultimii ani .Fumul greu foloseste gheata carbonica si reprezinta trecerea dioxidului de carbon din stare solida in stare gazoasa . Efectul de ceață joasă este capricios și dramatic. Este utilizat pe scară largă pentru prezentări de modă, evenimente pe scenă și mai ales pentru nunți.

     Folosit in special la primul dans, este cel mai asteptat si iubit moment al fiecarei nunti. O mașină produce un fum foarte dens, alb la culoare, care îmbrățișează podeaua și se disipa fără să se ridice. Acesta adaugă elementul de rafinament și dramă la petrecerea din cadrul unei nunti și la toate fotografiile făcute după aceea. Daca vrei sa simti ca plutesti si invitatii sa traiasca alaturi de tine o poveste ca in basme, fumul greu este solutia potrivita.

        

Show-ul de lumini

     Show-ul de lumini  se realizeaza prin combinarea luminilor dinamice cu cele inteligente .Luminile inteligente care se mișcă ,creează spectacole sincronizate atrăgătoare pentru oaspeți, atât pe ringul de dans, cât și în afara acestuia.Atentie desi sunt multe companii  sau formatii care vor spune ca detin astfel de echipamente ,este foarte important  sa va interesati daca acestea vor fi operate de un light –jockey sau un luminist profesionist .

     O astfel de perosana va sti sa puncteze momentele principale ale unui eveniment si sa transpuna muzica in lumina si culoare  .

Iluminatul architectural

     Este foarte important pentru atmosfera evenimentului ca lumina din sala sa fie in ton cu tematica petrecerii si elementele de decor folosite. Prima recomandare pentru un iluminat arhitectural de interior este sa se realize conturul locatiei. Astfel luminile arhitecturale se monteza la baza peretilor, colorand intreaga suprafata a acestora. Lumina poate fi controlata, putandu-se obtine aproape orice culoare iti doresti in ton cu aranjamentele din sala.

     Pentru un efect mai spectaculos al iluminatului arhitectural, luminile se pot monta in spatele unor drapaje realizate de decorator. Acest lucru face sa creasca in intensitate efectul lor, aducand un strop de magie evenimentului.

     Iluminatul architectural foloseste echipamente led cu consum mic de energie electrica , facandu-le pretabile pentru aproape orice locatie.

     La fel ca orice altfel de echipament de lumini aceste pot fi controlate inteligent de la tonul de culoare pana la intensitatea luminoasa .

Iluminat arhitectural si nu numai !

     Uneori, din nefericire, unele sali de evenimente pot avea anumite particularitati nedorite, sau pot avea anumite elemente care nu iti plac; spre exemplu un tapet inestetic, sau care nu se incadreaza in tema petreceri tale. Ei bine, avem si o veste buna: cu ajutorul luminilor poti crea diverse efecte cu ajutorul carora pot fi estompate aceste mici deficiente !

           

               Efectele  vizuale

     Din ce in ce mai folosite,efectele vizuale  pot face diferenta dintre un eveniment oarecare si unul care va ramane definitiv in mintea oamenilor.

     Daca evenimentul tau este unul restrans si are loc intr-o sala de mici dimensiuni, poti inchiria 2 plasme pe care sa le pozitonezi stanga –dreapta /prezidiului sau in stanga-dreapta Dj-ului, si  pe care sa  rulezi imagini cu voi doi si povestea voastra .Mai mult decat atat, in cazul in care  mai multi dintre invitatii tai nu  au fost prezenti si la cununia civila  , poti ruga fotograful sa-ti faca un colaj cu poze  de la acel eveniment.   

 

     In cazul in care evenimentul are loc in natura  , si beneficiezi de un spatiu generos  , atunci poti folosi un ecran de videoproiectie de mari dimensiuni .Imaginile pe care le difuzezi pot fi ca si cazul de mai sus imagini cu voi sau chiar imagini in ton cu tematica nuntii tale .

     Poti recrea atmosfera vintige a cinematografelor in aer liber , sau chiar sa folosesti acest dispozitiv pentru o repriza de karaoke cu prietenii.

     Daca evenimentul are loc intr-o sala de bal sau un ballroom de mari dimensiuni  cu un spatiu mai mult decat generos atunci poate ar trebui sa iei in calcul un led .Dimensiunile ledurilor pot varia de la un minim de 3/2 m , ¾ m sau chiar un 6/4 m .Ledurile pot fi dispuse atat ca fundal de scena sau parti integrante din aceasta (fasii cu efecte vizuale) dar si ca puncte centrale de atractie spre care sa-si intorca toti privirea .

     Avantajul acestor dispozitive video este ca pot prelua inclusiv imagini live din sala cu ajutorul unei camera video si le poti proiecta in timp real  . 

         

     Oricare ar fi efectele speciale pentru care ai optat , fa din evenimentul tau unul memorabil !

     Daca ti-a placut articolul , un like si un share ne-ar fi de ajutor.

     Si nu uita orice petrecere are nevoie de un SuperDJ !

Suna-ne