Cum va afecta virusul COVID -19 nuntile din 2021 !

28 ianuarie 2021

 

     Cand se va deschide sezonul de nunti ? Vor mai fi limitari ale numarului de persoane la o nunta ? Vom avea voie cu band-uri sau sa rezervam un Dj nunta ? Iata sunt o gramada de intrebari la care trebuie sa raspunzi daca iti vei organiza nunta in 2021 .

     Dincolo de toate aceste intrebari exista si vesti bune!  A inceput vaccinarea la scara larga a populatiei,  deci putem spune ca ne apropiem de sfarsitul acestei pandemii . Desi evenimentele de tip nunta, petreceri private vor fi printre ultimele restrictii care se vor ridica, putem spera totusi ca sezonul de nunti 2021 va incepe curand. Mai mult, e de așteptat ca ridicarea unor restricții să se facă treptat, pentru a se putea evalua impactul. Deci un scenariu în care vor fi posibile doar nunți cu un număr restrâns de invitați în interior (30-50) și abia după încă câteva luni să se ajungă la un număr mai mare de invitați, e perfect plauzibil.

     Locatiile si organizatorii de evenimente din 2021 mai mult ca sigur vor trebui sa mentina in continuare mai multe masuri de igena si combatere a acestui virus .

     Organizatia Mondiala a Sanatatii are si cateva sugestii de care trebuie sa tineti cont atunci cand organizati o petrecere de nunta .Asfel precizarile sunt urmatoarele :

     Verificați întotdeauna liniile directoare locale înainte de a vă planifica evenimentul.

     Informați oaspeții despre măsurile de precauție înainte de începerea evenimentului; în timpul evenimentului, reamintiți oaspeților aceste precauții și asigurați-vă că sunt respectate.

     Alegeți locurile în aer liber decât spațiile interioare - dacă sunteți în interior, asigurați-vă că zona este bine ventilată.

     Minimizați aglomerarea prin sosiri și plecări uluitoare, numerotând intrările, desemnând locuri / locuri pentru a asigura distanța fizică între persoanele de cel puțin un metru.

     Furnizați toate consumabilele necesare - stații de igienă a mâinilor, dezinfectant pentru mâini sau apă și săpun, țesuturi, pubele cu capac închis, marcaje de distanță, măști.

     Exista si tari care vin cu precizari concrete .Asfel ,in Australia exista reglementari in vigoare care spun ca nu trebuie sa exista nunti cu mai mult de 100 de participanti iar pentru fiecare poarticipant trebuie ca locatia sa asigure minim 4 mp .Si da, la aceasta numaratoare se pun si copii .Mai mult decat atat  reglementarile precizeaza ca pe ringul de dans nu au voie mai mult de 20 de persoane .

     In  America, mai multi doctori si cercetatori de la Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase spuneau „Vrem ca oamenii să aibă [nunți] mai mici cu mai puțini participanți și, din păcate, să le aibă afară atunci când este posibil și să încerce să limiteze și durata acestora, astfel încât oamenii să nu fie în contact strâns atât de mult timp. Dr. David Edwards, un expert în transmiterea aerosolilor, solicită purtarea măștii pentru toți oaspeții cu acest sfat suplimentar. „Testarea COVID și verificarea temperaturii pentru toți cei implicați în nuntă, inclusiv pentru wedding planeri, invitați, DJ nunta sau alti furnizori.”

 

     Daca doresti sa organizezi un eveniment privat in 2021: nunta, botez, cununie civila, dincolo de aceste limitari, va mai trebui sa tii cont si de alte aspecte. Foarte multi furnizori de nunta au intampinat probeleme in 2020 datorita reprogramarii evenimentelor...Ar fi ideal să colaborezi cu furnizori puternici, cu o afacere suficient de solidă!

 

     Deci ar fi indicat sa-ti alegi cu grija locatia, Dj-ul, fotograful sau videograful. Daca optezi pentru o trupa de cover si evenimentul se desfasoara intr-un spatiu mai mare decat cel initial sau in aer liber, asigura-te ca acestia colaboreaza cu o firma specializata pentru sonorizari nunti.

 

     Încheie cât mai repede contracte cu toți furnizorii și mai ales cu sala de nuntă! Ai grijă la contracte, asigură-te că ai clauzele care te protejează în cazul unei situații de criză cum e cea legată de coronavirus acum.

 

     Daca ai de organizat un botez, atunci lucrurile sunt putin mai complicate. Nu poti amana prea mult evenimentul, de aceea este important sa ai parte de furnizori flexibili care sa te inteleaga. Pentru entertainment alege un Dj botez, este o varianta mai simpla si mai putin costisitoare in locul unei formatii sau a unui band.

 

     Indiferent de cate probleme ridica aceasta pandemie in organizarea evenimentului mult visat, zambaste si gandeste ca in curand, odata cu vaccinarea in masa, toate acestea vor disparea.

 

     In speranta unui an 2021 plin de petreceri, iti multumim ca ai parcurs acest articol.

     Si nu uita o petrecere reusita are nevoie de un SuperDJ !

Suna-ne