Taraful " Fratii Cazanoi"

22 iunie 2023

  Cezar şi Anatol Cazanoi, "fraţii spectacol", ţin şi dau ritmul oricărui eveniment. Au pus bazele unui Taraf care a devenit una dintre cele mai cunoscute şi căutate formaţii la concerte, festivaluri, botezuri şi aniversări.

  Taraful “Fratii Cazanoi” este o formatie alcatuita din profesionisti cu o bogata experienta in domeniu, specializata in prestatii artistice de calitate pentru unul din cele mai frumoase momente din viata voi.

 

Cezar Cazanoi

  Nascut (n. 2 octombrie 1977, Chisinau, Moldova) intr-o familie cu traditie muzicala, fiind a patra generatie de muzicieni, tatal initiindu-l in arta folclorului romanesc.

  Si-a inceput studiile la Liceul de Muzica din Chisinau, continuand la Academia de Muzica din Cluj (Transilvania), la clasa de Flaut. In perioada 2000-2002, este artist instrumentist la Opera Nationala din Cluj si membru in diverse ansambluri de muzica de camera. Deopotriva, este colaborator al Filarmonicii de Stat „Transilvania”. Laureat al premiului I la Festivalul National de Folclor al TVR, premiant la numeroase concursuri de muzica clasica, folclor si jazz, Cezar a inregistrat mai multe discuri cu Orchestra Nationala Radio Romania, Orchestra Nationala Radio Moldova, Filarmonica „Transilvania” – Cluj si Orchestra „Lăutarii” din Chisinau.

  Colaborarile sale implica artisti ca: Gheorghe Zamfir, Vladimir Cosma, Angela Gheorghiu, Leontina Vaduva, Nicolae Botgros, „Mahala Rai Banda”, Marius Preda, Loredana Groza, Ion Dolanescu, Maria Ciobanu. A mostenit din familie arta cantatului la instrumentele traditionale romanesti: nai, fluier, caval, ocarina, cimpoi, tilinca, sustinand numeroase spectacole in Romania si in lume.

 

Anatol Cazanoi

  Nascut la 20.02.1982 in Chisinau, Moldova, intr-o familie cu traditie muzicala. Studiaza tambal si pian la Liceul de Muzica “Ciprian Porumbescu” din Chisinau si la Academia de Muzica din acelasi oras.

  Laureat al concursurilor nationale si internationale.

  A cantat ca solist, la tambal, cu Orchestra Simfonica Radio Chisinau, in cadrul Congresului Mondial al Tambalistilor, interpretant „Variatiuni pe tema “Tudorito, nene” ” de Constantin Arvinte, in premiera absoluta. Este invitat de catre Opera Nationala Bucuresti sa interpreteze, la tambal, partitura operei „O scrisoare pierduta”, scrisa de catre Dan Dediu.

  Canta cu Orchestra Nationala „Lautarii”, dirijata de maestrul Nicolae Botgros. Este angajat al orchestrei „Mugurel”, aflata sub bagheta maestrului Ion Dascal, intre anii 2000-2005. De asemenea, colaboreaza cu bandul “Mahala Rai Banda”. A colaborat cu artisti ca: Monica Anghel, Loredana Groza, Cristina Spatar, Dan Dediu, Damian Draghici, Nicolae Botgros, Maria Ciobanu, Ion Dolanescu, Ionut Dolanescu si multi altii. Totodata, a sustinut turnee in tari precum: Franta, Germania, Elvetia, Austria, Suedia, Finlanda, Rusia, Spania, Portugalia, Grecia, Cipru, SUA.

  A indragit si deprins, din familie, inca de mic, muzica populara, participand la numeroase spectacole in tara si in strainatate.

  Cezar şi Anatol Cazanoi au pe listă toate stilurile muzicale: populară, de petrecere, uşoară, românescă, grecească, machedonească, pentru ca show-ul să fie complet. Iar spectacolul pe care îl fac a depăşit graniţele ţării. Taraful Fraţii Cazanoi a cântat la o petrecere organizată de una dintre cele mai cunoscute formaţii de Jazz din lume, care a susţinut la începutul acestei luni mai multe concerte în România.

  Avand o copilarie plina de muzica si artisti, dorinta tatalui a fost  ca toti fiii sai sa faca parte dintr-un singur taraf.  Chiar daca au proiecte individuale, cei doi frati se completeaza perfect cand vine vorba despre munca in echipa. Cezar fiind fratele mai mare s-a concentrate pe muzica si repetitii, lasandu-le Anatol sa preia organizarea si discutiiile cu colaboratorii.

  Taraful “Fratii Cazanoi” este o formatie alcatuita din profesionisti cu o bogata experienta in domeniu, specializata in prestatii artistice de calitate pentru unul din cele mai frumoase momente din viata dumneavoastra.

  In compania Tarafului “Fraţii Cazanoi” orice eveniment (concerte, festivaluri, spectacole, nunti, botezuri, aniversari, receptii, petreceri private sau corporate) poate deveni special si de neuitat.

   Taraful “Fratii Cazanoi” este o formatie de evenimente apreciata atat de tineri cat si de cei in varsta datorita maiestriei cu care interpreteaza repertoriul bogat si variat, care include: muzica populara, lautarească si de petrecere, muzica clasica, muzica usoara romaneasca si internationala etc.

  Membrii formatiei sunt instrumentisti virtuosi , absolventi de conservator, care au sustinut spectacole pe marile scene internationale si din tara si au colaborat cu mari orchestre si artisti din muzica usoara si populara romaneasca:

Gheorghe Zamfir, Monica Anghel, Loredana Groza, Trupa Mahala Rai Banda, Ion Dolanescu, Maria Ciobanu, Ionut Dolanescu, Adriana Antoni, Nicolae Botgros, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, Viorica si Ionita de la Clejani si multi altii…

  Taraful “Fratii Cazanoi” transforma evenimentul dumneavoastra in unul de neuitat printr-un spectacol de sunet impecabil, lumini si buna dispozitie!

 

Suna-ne