Cand incep nuntile ? Pandemia de Covid 19 si nuntile in Lume !

19 martie 2021

 

     Desi aparent nimeni nu stie cand se va deschide sezonul de nunti 2021 , totusi in toata lumea apar stiri  care indica faptul ca nu vom mai avea de asteptat foarte mult timp .

 

     Statele Unite ale Americii

     În septembrie, in SUA  dr. Anthony Fauci a recomandat cuplurilor să ia în considerare retragerea nuntilor până în 2022 din cauza pandemiei. În calitate de șef al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, el nu este doar o sursă de încredere, ci este  sursa cea mai de  încredere în toate anchetele COVID-19.

    Dar, cu cele mai recente știri despre vaccin - inclusiv aprobarea de către FDA a vaccinului Johnson & Johnson; Anunțul lui Biden că toți americanii adulți vor fi vaccinați până în mai 2021; și noi îndrumări care să permită persoanelor complet vaccinate să se adune în interior - cuplurile se întreabă acum: Va fi posibilă o nuntă „normală” în 2021?

     Mai jos, prezentăm cele mai recente știri despre vaccin, discutăm despre cum se raportează la nunți și discutăm cu oficialii din domeniul sănătății și experții din industrie despre impactul vaccinului asupra nunților în 2021.

      O cronologie a ultimelor știri privind vaccinurile : 

     În acest moment, știrile despre distribuția vaccinului se simt ca „lumina de la capătul tunelului” pentru mulți.

     8 martie 2021: CDC anunță că oamenilor „complet vaccinați” li se va permite să se adune în interior.

    Pe data de 8 martie 2021, CDC a emis noi orientări pentru persoanele vaccinate. Știrile extrem de anticipate prezintă comportamentul pentru persoanele complet vaccinate, dar oferă, de asemenea, o anumită claritate despre viitor - în special, nunțile de primăvară și vară 2021, potrivit multora din industria nunților. CDC a spus chiar că această nouă orientare este un „prim pas” pentru a reveni la activitățile de zi cu zi.

     Anunțul: „Persoanelor complet vaccinate li se va permite să se adune în interior cu alte persoane complet vaccinate fără a purta măști sau distanțări sociale”, potrivit CDC. Aceasta înseamnă că invitații la nuntă, dacă sunt vaccinați, se vor putea aduna, demascați, cu alții care sunt vaccinați. De asemenea, li se va permite să se adune în „grupuri mici” cu cei care nu sunt încă vaccinați dacă prezintă un „risc scăzut” de boli grave pentru virus.

     Pentru referință, ceea ce înseamnă a fi „complet vaccinat” depinde de momentul în care o persoană a primit vaccinul și, de asemenea, de ce vaccin li s-a administrat. De exemplu, persoanele fizice sunt considerate complet vaccinate la două săptămâni după ce au primit a doua doza a vaccinului Pfizer sau Moderna și la două săptămâni după administrarea dozei unice de vaccin Johnson & Johnson.

     2 martie 2021: „Fiecare adult din America va fi vaccinat până la sfârșitul lunii mai”, anunță  presedintele Biden

     Odată cu aprobarea unui al treilea vaccin și a unui proces de producție intensificat, Biden a anunțat asa: calendarul vaccinului a fost avansat de la data estimată inițială din iulie până în mai. „Suntem acum pe drumul cel bun de a furniza suficient vaccin pentru fiecare adult din America până la sfârșitul lunii mai”, a spus el.

     27 februarie 2021: FDA autorizează vaccinul Johnson și Johnson .La 21 februarie 2021, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis Autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru vaccinul COVID-19 al Johnson & Johnson - primul vaccin cu doză unică și al treilea vaccin autorizat de FDA de pe piață. Într-un comunicat de presă, Johnson & Johnson a anunțat că a început să livreze vaccinul și a împărtășit o estimare a distribuției în următoarele câteva luni. „Compania se așteaptă să livreze suficiente vaccinuri cu o singură injecție până la sfârșitul lunii martie pentru a permite vaccinarea completă a mai mult de 20 de milioane de oameni din SUA”, se arată în comunicat. „Compania intenționează să livreze 100 de milioane de vaccinuri cu o singură injecție în SUA în prima jumătate a anului 2021”.

     Președintele Biden a făcut o declarație cu privire la știrile vaccinului într-o conferință de presă câteva zile mai târziu. "După cum știți, în urmă cu câteva zile, după o deschidere riguroasă - proces deschis și obiectiv de analiză științifică, Food and Drug Administration a emis o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul Johnson & Johnson COVID-19", a spus Biden într-o declarație câteva zile mai tarziu. „Ar trebui cu toții să fim încurajați de această veste a unui al treilea vaccin COVID-19 sigur și extrem de eficient. Cu cât sunt mai mulți oameni care se vaccinează, cu atât vom depăși mai repede acest virus și ne vom întoarce la cei dragi, ne vom recupera economia pe drumul cel bun și începem să revenim la normal. "

     Vaccinuri și imunizări !Ce înseamnă noua ghidare a vaccinului pentru nunți ? După cum am menționat, anunțul din 8 martie 2021 este un pas în revenirea la activitățile normale.

 

                

 

 

     United Kindom

     Un organizator de nunți din Londra susține că multe locuri din capitală sunt rezervate până la sfârșitul anului 2022, deoarece mai mulți oameni încep să-și planifice nunțile.

     Rebecca Brennan-Brown, care își conduce afacerea din Soho, a declarat că industria nunților dă semne de recuperare.

     Luni a fost anunțat că toate restricțiile privind ceremoniile de nuntă vor fi ridicate nu mai devreme de 21 iunie.

     Ea a adăugat: „Cred că încă procesez cele spuse pentru că nu mă așteptam să nu existe restricții în iunie - asta se simte foarte rapid pentru mine personal.

     Nu mai devreme de 12 aprilie, listele de invitați pot fi mărite la 15 participanți. Aceasta va crește la 30 de persoane nu mai devreme de 17 mai.

     Până la 21 iunie, guvernul speră că toate limitele legale privind contactul social vor fi eliminate, cu restricțiile privind nunțile abolite.

 

         

   

     Romania

     In  luna noiembrie a anului 2020, cativa jucatori din industria   evenimentelor au creat Grupul de Lucru din Industria Nuntilor avand ca   scop protejarea drepturilor tuturor furnizorilor  de produse si servicii  asociate nuntilor si evenimentelor private din  Romania.

     Incepand  din Ianuarie 2021 a luat fiinta AFIN – Asociatia Furnizorilor  din  Industria Nuntilor, ce reuneste pe cei care activeaza in domeniul   nuntilor, din intreaga tara .

     Asociatia a venit cu mai multe propuneri privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitatile derulate cu ocazia desfasurarii evenimentelor private (nunti, botezuri) .Norme care colaboreaza  cu vaccinarea in masa a populatiei vor contribui la deschiderea sezonului de nunti cat mai curand .

     Mai multe detalii despre aceste initiative puteti citi pe site-ul official al asociatie (afin) .

     Daca ti-a placut acest articol , atunci un like si un share ne-ar fi de ajutor .

Si nu uita orice petrecere are nevoie de un SupeDj !

Suna-ne