12 TRADITII DE NUNTA

5 aprilie 2022

     De la mireasa ce  își aruncă buchetul până la purtarea a ceva vechi, nou, împrumutat și albastru, obiceiurile de nuntă sunt încă atât de populare astăzi încât chiar și cele mai netradiționale cupluri iau parte cu bucurie. Aproape orice altă țară și cultură are, de asemenea, propriile obiceiuri de nuntă îndrăgite.

     Dacă urmați aceste tradiții, teoretic, veți găsi bucurie veșnică alături de sufletul pereche. Când dragostea și fericirea pentru totdeauna sunt rezultatele, de obicei este un câștig pentru cuplul proaspăt căsătorit.

     Va oferim  dintre cele mai uimitoare ritualuri de pe tot globul, pentru a vă face o idee despre numeroasele tradiții care depășesc cu mult aruncarea buchetelor.

1.Norvegia: miresele poartă coroane pentru a abate spiritele rele

     O tradiție norvegiană spune că mireasa va purta o coroană de argint și aur ornamentată, care are mici farmece atârnând de jur împrejur. Când se mișcă, sunetul ar trebui să devieze spiritele rele.

2.Mexic: Lasoul de nuntă

     În timpul ceremoniei, în timp ce cuplu mexican își schimbă jurămintele, un „lazo” sau lasou, făcut din mărgele și flori, este înfășurat în jurul umerilor lor în forma unui opt. Nu numai că „el lazo” reprezintă uniunea cuplului, dar forma sa seamănă și cu simbolul infinitului, ceea ce înseamnă cât de mult va dura căsătoria.

 

3.Armenia: Pâine de echilibru

     Asta fac în mod tradițional cuplurile armene proaspăt căsătorite. Conform obiceiului, atunci când mirii intră la nunta lor — de obicei la casa mirelui — sparg o farfurie pentru noroc, apoi li se dă lavaș și miere de către mama mirelui. Ei echilibrează pâinea pe umeri pentru a alunga răul și mănâncă linguri de miere pentru a simboliza fericirea, iar apoi petrecerea începe cu adevărat.

 

4.Congo: Fără zâmbet în ziua nunții

     În timp ce majoritatea proaspetilor tineri  căsătoriți sunt plini de emoție, cuplurile congoleze trebuie să-și țină fericirea în frâu. În toată ziua nunții, de la ceremonie până la recepție, cei doi nu au voie să zâmbească. Dacă o fac, ar însemna că nu vorbesc serios în privința căsătoriei.

 

5.China: Rochia rosie

     Este tradiția chineză ca mireasa să poarte o rochie roșie, numită qipao și să-și acopere fața cu un voal roșu în ziua nunții. În cultura chineză, roșul simbolizează fericirea, prosperitatea și norocul.

 

6.Fiji: Prezentarea unui dinte de balenă

     În Fiji, când un bărbat îi cere mâna în căsătorie tatălui unei femei, el trebuie să prezinte viitorului său socru un dinte de balenă.

 

7.Grecia: bărbierirea mirelui

     Luând termenul „cavaler de onoare” la propriu, în ziua nunții sale, cel mai bun om al mirelui grec, sau „koumparos”, devine frizerul său atunci când scoate un brici și rade fața prietenului său. Dar ziua mirelui are și o latură dulce. După ce s-a bărbierit proaspăt, proaspăta lui soacră îl va hrăni cu miere și migdale.

8.Guatemala: spargerea unui clopot

     În calitate de gazdă a recepției de nuntă, părinții mirilor din Guatemala pot face tot ce doresc, inclusiv să zdrobească lucruri. Când sosesc tinerii căsătoriți, este o tradiție ca mama mirelui să spargă un clopot alb din ceramică umplut cu cereale precum orez și făină pentru a aduce prosperitate cuplului.

 

9.Japonia: Tsunokakushi alb

     În ziua nunții, mireasa japoneză care sărbătorește o ceremonie tradițională șintoistă poartă alb din cap până în picioare, inclusiv machiaj, kimono și glugă numită „tsunokakushi”. Albul denotă statutul ei de fecioară, iar gluga ascunde așa-numitele „coarne ale geloziei” pe care le simte față de soacra ei.

 

10.Republica Cehă: Așezarea unui copil pe patul cuplului

     Înainte ca tinerii cehi să se căsătorească, un bebeluș este așezat pe patul cuplului pentru a le binecuvânta și a spori fertilitatea. Odată ce s-au căsătorit, oaspeții arunca cu orez, mazăre sau linte, tot pentru a promova fertilitatea.

 

11.Cuba: Dansul banilor

     Este un obicei cubanez ca fiecare bărbat care dansează cu mireasa trebuie să pună bani pe rochia ei pentru a ajuta cuplul să-și plătească nunta și luna de miere.

 

12.India: Mehndi

     Chiar înainte de nuntă, este obișnuit ca femeile indiene să-și adune cele mai apropiate persoane și să stea ore în șir pentru a avea pielea complicat pictată, în mod tatuat, cu mehndi, un tip de vopsea făcută din henna. Arta elaborată și frumoasă a pielii durează aproximativ două săptămâni.

 

Daca ti-a placut articolul un share si un like ne-ar fi de ajutor.

Si nu uita orice petrecere are nevoie de un SuperDJ !

Inspiratie (www.pinteres.com ; www.brides.com)

 

 

 

 

 

 

 

Suna-ne